Kuchnia

Ciasto francuskie na słodko i wytrawnie

domowe ciasteczka "fornetti"

składniki:
opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
jedno jajko (żółtko lub białko według uznania. Ja osobiście daje żółtko)

wnętrze:
dżem owocowy, rozpuszczona czekolada, nutella, pokrojone owoce pomysłów jest mnóstwo. To od cb zależy co będą kryły ciasteczka ;).

sposób przygotowania:
wyciągnij ciasto francuskie, a następnie połóż je na stolnicy lub na desce. pokrój na prostokąty (wielkość według uznania) na połowę prostokąta nałóż troszkę "farszu", następnie przykryj farsz drugą połówką ciasta. Mocno sklej ciasto w miejscu złączenia ( najlepiej poodbijaj po obu bokach ciasteczka widelec, tak jak w pierogach. Na wierzchu mozesz powykrawać paski lub inne znaczki. Na koniec ubij żółtko lub białko widelcem i posmaruj wierzch ciastka. Wsadzasz na blasze ciastka do piekarnika i pieczesz według instrukcji na opakowaniu ciasta. I gotowe ;D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation